WebSearch Professional

WebSearch – outsourcing som socialt företagande

WebSearch utvecklar webbsidor och mobila lösningar som bidrar till hållbar utveckling. Vi har byggt applikationer som förbättrar sjukvård, utbildning och samhällsinformation samt många webbsidor för organisationer och företag som arbetar med socialt ansvar.

WebSearch har 30 utvecklare i Kathmandu som arbetar med programmering och teknisk utveckling för svenska företag. Vårt koncept bygger på att arbeta utifrån kundens behov och önskemål, med allt från små, enkla sidor till utvecklandet av helt nya webbverktyg eller mobila applikationer.

 

Ett annorlunda, men helt vanligt webbföretag
WebSearch utvecklar webblösningar och mobila applikationer för svenska företag. Vi strävar också efter att bidra till en positiv och hållbar samhällsutveckling. Vårt mål är att företaget ska skapa såväl lönsamhet som hållbar utveckling och social förändring. Det är vår övertygelse att dessa tre delar inte kan uppnås separat utan att de är beroende av varandra. Därför arbetar WebSearch med socialt ansvarstagande.

I Nepal är ett stort problem det som kallas “braindrain”. Unga, driftiga människor ser ingen framtid i Nepal, de drömmer om att flytta utomlands, att utbilda sig och sedan arbeta i USA eller Europa. Utanför dessa länders ambassader ringlar köerna långa varje dag av unga män och kvinnor, ofta med utbildning, som ser sin chans att komma bort, att finna sin framtid utomlands. Tyvärr får de som kommer iväg ofta inte de högutbildade arbeten de drömt om utan arbetar på restauranger eller liknande och skickar hem pengar till familjen i Nepal.

Detta leder till att samhällets resurser i form av utbildade människor försvinner, resurser som landet är i enormt behov av.

WebSearch jobbar med att motverka Brain Drain och skapa möjligheter för unga talanger i Nepal. 

WebSearch arbetar för att vända denna utveckling genom ett svenskt IT företag i Nepal. I WebSearch arbetar man med den nyaste tekniken och spännande internationella projekt inom  webb och mobil utveckling. Vi arbetar till exempel med utveckling Iphone applikationer, Interaktiv video på webben och lärande spel. De anställda på WebSearch ska också tjäna tillräckligt mycket för att de ska kunna försörja sina familjer och spara undan pengar för framtiden.

 

WebSearchs Scholarship

Den absolut största utmaningen med att driva ett IT-företag i Nepal är att hitta och behålla riktigt duktiga anställda. Många jobbar 1 år och åker sedan utomlands för att aldrig återvända” Därför letar vi efter de personer som inte har råd att åka utomlands. Unga talanger som inte har råd att studera på universitetet. Som inte drömmer om att åka till USA eller Europa, utan som drömmer om en bra utbildning och ett jobb som kan försörja familjen. WebSearch ger ett scholarship så att dessa personer kan studera IT på ett av Nepals bästa universitet. 
Parallellt med studierna anställs de som lärlingar på WebSearch där de får lära sig programmera och jobba i IT branchen.  

 

“De pengar vi spenderar på att 4 års utbildning tjänar vi igen på 6 månader när de börjar jobba och vi kan sälja deras kompetens till svenska företag”